Θα ετοιμάσω ένα κέικ, σκέφτομαι. Ένα κέικ με ό,τι υπάρχει. Όσο ο Νίκος θα αραδιάζει προγράμματα στο χαρτί, χωρίς τη δυνατότητα να τα επαληθεύσει σε υπολογιστή (!), εγώ θα μπερδεύω μεταξύ τους υλικά με στόχο ένα αφράτο κέικ! DSCF1018Απλώνω στο τραπέζι λιγότερο από ένα πακέτο μαργαρίνη, 4 αυγά, γάλα, ζάχαρη, αλεύρι, λικέρ λεμόνι αντί για βανίλιες και ψηφίδες σοκολάτας.

Λιώνω τη μαργαρίνη και τη “χτυπάω” δυνατά στο μίξερ με τη ζάχαρη. Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά εναλλάξ με το αλεύρι και το γάλα. Προσθέτω το λικέρ και στο τέλος αναδεύω απαλά στο μίγμα τις ψηφίδες σοκολάτας . Ψήνω σε μέτριο φούρνο για περίπου μία ώρα.

Η μυρωδιά του φρεσκοψημένου κέικ είναι το καλύτερο ξυπνητήρι στον κοιμισμένο εγκέφαλο. Η Νένα το πρόλαβε ζεστό στο πρωινό της.

Όταν επέστρεψε ο Νίκος αυτό είχε πια κρυώσει, αλλά μικρό το κακό … Τα δικά του μαγειρέματα στον Προγραμματισμό είχαν εξίσου καλό αποτέλεσμα με τα δικά μου στην κουζίνα! Τα δικά του έθρεψαν την ικανοποίησή του για ενός χρόνου διάβασμα και τα δικά μου την πείνα του!

Advertisements