Δεν είναι ακόμα ανοιχτά τα S/M. Δεν έχω αρκετό αλεύρι, δεν έχω αυγά … έχω όμως σιμιγδάλι, ελαιόλαδο και ζάχαρη, οπότε … σήμερα γλυκαίνουμε τη μέρα με χαλβά σιμιγδαλένιο!

1, 2, 3, 4 είναι ο ασφαλής τρόπος να θυμάται κανείς τη συνταγή αυτή:

1 ποτήρι ελαιόλαδο

2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό

3 ποτήρια ζάχαρη

4 ποτήρια νερό

Καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι στο ζεστό λάδι, προσθέτουμε κανέλα και προαιρετικά αμύγδαλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και με μεγάλη προσοχή το νερό, επειδή η θερμοκρασία στο μίγμα είναι πια αρκετά υψηλή. Αναδεύουμε μέχρι να πήξει και φορμάρουμε σε σκεύος της προτίμησής μας.

Advertisements