Το Σαββατοκύριακο καθένα από τα μέλη της μικρής μας οικογένειας έχει τα δικά του σχέδια.

Ο Ν. επιθυμεί να περνάει όλο το Σαββατοκύριακο μπροστά από τον υπολογιστή. Το Σάββατο που ξέρει ότι πρόκειται για free day ξυπνάει σχετικά νωρίς, τρώει ένα μικρό πρωινό και μετά αναλαμβάνει έργο: πίστες που πρέπει να περάσει, πόντους που πρέπει να αποκτήσει, chat με φίλους μακρινούς ή ντόπιους, παιχνίδια μοναχικά ή διαδικτυακά. Την Κυριακή, που τον ζώνουν τα φίδια για το διάβασμα της Δευτέρας, πέφτει σε λήθαργο και αν δεν ανοίξω εγώ το παράθυρο είναι ικανός να κοιμάται μέχρι το μεσημέρι.

Η Ν. θέλει Σαββατοκύριακα γεμάτα περιπέτειες με φίλους της. Ποιος θα την καλέσει, ποιον θα καλέσει; Όταν δεν έχει τί να κάνει, μου προτείνει να φτιάξουμε γλυκά. Κι αν κάνω κάτι άλλο και δεν μπορώ εκείνη τη στιγμή, ανοίγει τη θήκη με τα CD και ξεθάβει ταινίες που έχει δει τουλάχιστον είκοσι φορές!

Ο Γ. επιλέγει ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο ham activities. Ως γνήσιος ραδιοερασιτέχνης μένει πιστός στο πρωινό, μεσημεριανό, απογευματινό και βραδινό διασυρματικό ραντεβού του με άλλους ραδιοερασιτέχνες.

Ο Flaffy αραχτός έτσι κι αλλιώς κάθε μέρα, παραμένει το ίδιο αραχτός και το Σαββατοκύριακο!


Για μένα όμως το διήμερο αυτό είναι γεμάτο ιδέες! Ιδέες για νοικοκυριό, για διακόσμηση και βέβαια ιδέες για διάβασμα με μικρές επαναλήψεις και ευρυματικές ορθογραφίες! Θεωρώ ότι το Σάββατο είναι ιδανική μέρα για μαστορέματα, για μεταφυτέψεις, για το καθάρισμα του ψυγείου κλπ, ώστε να μπει το σπίτι σε μια τάξη, μετά το χάος των πέντε ημερών σχολείου και δουλειάς. Και η Κυριακή είναι καλούτσικη για διάβασμα, σε μια προσπάθεια να συμμαζέψουμε τα γνωστικά κενά της εβδομάδας.

η φωτογραφία της κουζίνας με τη ζηλευτή τάξη καθώς και αυτή με την περιποίηση του φυτού είναι δανεισμένες από το site “better home and gardens”, απ’ όπου παίρνω ιδέες για το “ξεφάντωμα” του Σαββατοκύριακου


Κανένας, όμως, δε συμμερίζεται τις απόψεις μου και αν προσπαθήσω να τις εφαρμόσω με μουρμούρα και λίγη πίεση το μόνο στο οποίο καταλήγω είναι η πολύ απλή διαπίστωση ότι έχουμε διαφορετικές επιδιώξεις!

“Δεν πειράζει μαμά!” με παρηγορεί(;) ο Ν. “όλη η μαγεία μέσα στο χάος κρύβεται! Άσε την τάξη να την ακολουθούν οι μονότονοι!”.

Advertisements