Όταν επισκέπτομαι την Αθήνα ως τουρίστας, με συνεπαίρνει! Ακόμα και στα πλαίσια μιας σχολικής εκδρομής, βρήκαμε το χρόνο και τον τρόπο να περάσουμε συναρπαστικά!
Το βροχερό πρωινό του Σαββάτου μας βρήκε στο Παιδικό Μουσείο.

Οι δραστηριότητες συνεπήραν τα παιδιά! Με τον κύκλο του νερού, τα παιχνίδια με τις σκιές, τα μαγειρέματα και τα ψώνια στην αγορά, οι δυο ώρες πέρασαν ευχάριστα και η καλή τους διάθεση επέτρεψε σε όλους μας να περπατήσουμε μέχρι την Τσακάλωφ, στο Pasteria, για ένα ωραίο πιάτο μακαρόνια και χαζολόγημα μπροστά από τη βιτρίνα των σεφ!

Στη συνέχεια κατηφορίσαμε μέχρι την Πανεπιστημίου, από δρόμους ήδη χριστουγεννιάτικα στολισμένους. Η βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, όταν δεν έχεις επαγγελματικές ή άλλου είδους υποχρεώσεις, αποτελεί από μόνη της “διασκέδαση”, είναι κάτι σαν παιχνίδι! Τα παιδιά τάιζαν τα περιστέρια με μικρές μπαλίτσες ψωμιού και εμείς, οι μεγαλύτεροι, ζεστάναμε τις αναμνήσεις μας με ζεστό καφέ από το Starbucks της Κοραή. Μια ακόμη στάση στον Παπασωτηρίου για να “χορτάσουμε” βιβλία, αφού εδώ στην επαρχία “το πιο ενημερωμένο βιβλιοπωλείο είναι το πανηγύρι του Αγίου”, κατά τα λεγόμενα του γιου μου.
Καταλήξαμε στο REX για να παρακολουθήσουμε την παράσταση “Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου” του Βασίλη Μαυρογεωργίου. Ήταν εκπληκτική! Η αμεσότητα του σεναρίου καθήλωσε τους θεατές, μικρούς και μεγάλους. Δίχως υπερβολικά σκηνικά, παρά μόνο τα ίδια τα σώματα των ηθοποιών και η δική μας φαντασία, με κοστούμια όμορφα και χαρακτήρες γεμάτους διδάγματα, ήταν η ωραιότερη παιδική παράσταση που έχουμε δει!

Το βράδυ του Σαββάτου είχαμε την πολυτέλεια να διαβάσουμε εφημερίδες της Κυριακής. Πραγματική πολυτέλεια, αν σκεφτεί κανείς ότι εδώ στο νησί τα πλοία τις φέρνουν αργά το μεσημέρι της Κυριακής και το χειμώνα, κάποιες φορές δε φτάνουν και καθόλου λόγω καιρού!
Το ηλιόλουστο πρωινό της Κυριακής ήταν αφιερωμένο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου με τη βοήθεια ξεναγού περιηγηθήκαμε στις επιμέρους εκθέσεις.

Σύντομη η επίσκεψή μας στην πρωτεύουσα, αλλά πλούσια, ικανή να “γεμίσει τις μπαταρίες μας”, μέχρι το επόμενο ταξίδι!

Advertisements